dimecres, 9 de novembre del 2022

Excursió al cementiri

El passat dilluns 24 d’octubre, els nens i nenes de Cicle Inicial vam fer una sortida al Cementiri de Corçà.


Aquesta visita s’engloba dins del Projecte Dol, que des de fa uns quants anys treballem a l’Escola a l’hora d’Educació en Valors. Sabem que és una temàtica sensible i que en molts casos és convertida en tabú dins la societat. És per això que, des del Claustre, creiem molt oportú apropar de manera molt respectuosa i sensible els i les nostres alumnes a aquest concepte difícil d’abordar. 


La sortida va ser tot un èxit, ja que l’havíem treballat a classe per a que no esdevenís un xoc emocional, i la veritat és que ho han viscut amb molta naturalitat i han empatitzat molt amb les vivències d’altres companys i companyes a l’hora d’entomar la part més difícil de la vida. La majoria dels alumnes tenen una experiència directa a través de la mort d’alguna mascota o animal de companyia, i fins i tot n’hi ha que han expressat els vincles que tenen amb els avis i àvies, així com besavis i besàvies que ja no estan entre nosaltres. 


Sigui com sigui, la visita ha estat molt instructiva i ens ha permès obrir molts interrogants, així com també aprendre a conviure una mica millor amb la realitat de la mort dins el nostre món. Per tant, com que ens apropàvem al dia de Tots Sants, vam anar a veure com el Cementiri es preparava per a rebre moltes persones que anirien a recordar a les persones que estimen, tot portant-los flors ben boniques.


La sortida també ens ha permès fer un treball posterior per aprendre a gestionar els sentiments contradictoris que ens han interpel·lat a totes i tots. Tothom ha volgut expressar com s’ha sentit i quines emocions ha notat, i això ens ha de permetre naturalitzar una part de la vida com és la mort.