dimarts, 26 d’octubre de 2010

Ja hem anat al museu del suro i a la carbonera!

El passat dia 20 d'octubre, vam anar a visitar el museu del suro de Palafrugell i després la carbonera de St Climent de Peralta, amb la companyia dels nostres companys de Cicle Mitjà. Va ser la primera excursió de l'any i ens ho vam passar molt bé.

Vam sortir a les 9 del matí de l'escola i vam pujar tots a l'autobús. Després d'una mitja hora de viatge vam arribar a Palafrugell.  Allà vam anar a la plaça de Can Mario a esmorzar, i ens vam fer una foto davant de la torre de l'aigua. Seguidament, vam anar al museu del suro. Ens van atendre dues monitores molt simpàtiques i ens van dividir en dos grups. Un grup de cicle mitjà i un altre de cicle inicial. Ens van ensenyar, com eren les alzines sureres, i com feien el suro. Després ens van explicar com s'aprofitava aquest suro per fer taps per ampolles de vi i de cava. Va ser molt interessant!  A més a més, després de visitar el museu, vam anar a visitar una surera, un bosc ple d'alzines sureres on vam poder veure l'arbre i continuar la visita sobre el bosc Mediterrani.

Ja al migdia, vam enfilar fins a la carbonera de St Climent de Peralta, allà vam poder veure una carbonera en ple funcionament, i ens vam quedar meravellats per la fumera que feia. Allí en Lluís un carboner experimentat, ens va explicar com es feia la carbonera i a més a més li vam poder fer preguntes pel projecte. També vam poder veure la barraca dels carboners i ens hi van deixar entrar.

Ens ho vam passar tant bé, que no vam parar de fer fotos per poder tenir un bon record. Aquí en tenim un recull.